Συμμετέχουμε ενεργά στην προβολή των αξιών του κοινοβουλευτισμού και της πολιτικής δημοκρατίας στην Ευρώπη

Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

ΤΙ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ;



Με αφορμή την εκπαιδευτική επίσκεψη του σχολείου μας, 2ου ΓΕΛ Γιαννιτσών σε συνεργασία με το 2ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών στη Ρώμη, στις 4/5/2019 έως 6/5/2019 , επισκεφθήκαμε και ενημερωθήκαμε για το πρόγραμμα του Διεθνούς Οργανισμού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (FAO) των Ηνωμένων Εθνών,
Η σημαντική αυτή οργάνωση αποτελεί κομμάτι των Ηνωμένων Εθνών και στόχο έχει τη βελτίωση συνθηκών ζωής των ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη με κεντρικό πρόγραμμα δράσης το "ZERO HUNGER" και συμμετέχοντα μέλη 197 χώρες συμπεριλαμβανομένης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Παραδοσιακά από την ημέρα σύστασής της FAO, το 1945, έως σήμερα Director General (Γενικοί Διευθυντές ) ήταν άνδρες, εξαιρετικά αξιόλογοι.
Όπως μάθαμε τον Ιούνιο του 2019 θα γίνουν εκλογές για τον νέο Γενικό Διευθυντή, του οποίου η θητεία θα διαρκέσει έως τον Ιούλιο του 2023. Αυτή τη φορά υπάρχει και μια γυναίκα υποψήφια από τη Γαλλία που θα εκπροσωπεί και την Ευρωπαϊκή Ένωση. http://www.fao.org/news/story/pt/item/1183644/icode/ Στα πλαίσια λοιπόν των δράσεων μας για το πρόγραμμα "Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου" και μέσα στις δράσεις που συνεχίζουμε να αφιερώνουμε στην Ημέρα της Γυναίκας, δεν είναι καθόλου εκπρόθεσμο να προβάλλουμε ένα σύντομο βίντεο, όχι για λόγους προώθησης της καμπάνιας της συγκεκριμένης υποψηφιότητας, αλλά γιατί μας κίνησε το ενδιαφέρον το γεγονός πως οι γυναίκες πλέον τολμούν και διεκδικούν επάξια υψηλές θέσεις ευθύνης με βαρύνοντα ρόλο σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο και μετέχουν στην εδραίωση του ποιοτικού επιπέδου ζωής όλων των λαών. Γι' αυτό και αποτελούν θετικά παραδείγματα για τους μαθητές και μαθήτριές μας.


https://www.youtube.com/watch?v=xwOrZHV7u2I

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου