Συμμετέχουμε ενεργά στην προβολή των αξιών του κοινοβουλευτισμού και της πολιτικής δημοκρατίας στην Ευρώπη

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021

Διαγωνισμός ΕΝ ΕΡΓΩ

 

Το σωματείο Εν Έργω προκήρυξε Διαγωνισμό Δοκιμίου με θέμα "Η σχέση των νέων με την Τοπική Αυτοδιοίκηση" δίνοντας στους μαθητές/τριες την ευκαιρία να εκφράσουν τις απόψεις τους και να κατονομάσουν τα προτερήματα και τα μειονεκτήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης της περιοχής τους.

Άλλωστε η συμμετοχή των νέων στην Εθνική και Ευρωπαϊκή Διοίκηση ξεκινάει με την απόκτηση γνώσεων και εμπειριών από τη συμμετοχή τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο μαθητής μας της Α΄λυκείου Σταμενίτης Σωτήρης συμμετείχε μ΄ένα μεστό κείμενο στο οποίο ανέπτυξε τις απόψεις του με επιχειρήματα.

Ένα δείγμα του κειμένου:

«…Κατά συνέπεια, οι νέοι σήμερα αισθάνονται αδιαφορία για τον πολιτικό τομέα καθώς δε βλέπουν να πραγματώνει τον πραγματικό σκοπό του που είναι η επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν στην πόλη και τον δήμο  και τη βελτίωση και ανάπτυξή του μέσα από συλλογικές και δημοκρατικές διαδικασίες. Αντίθετα αντιμετωπίζουν, στην πλειονότητά τους, με επιφύλαξη και δυσπιστία και όσους νέους δείχνουν ενδιαφέρον για την αυτοδιοίκηση και θεωρούν ότι είναι γι’ αυτούς  μια δίοδος εκπλήρωσης των προσωπικών τους επιδιώξεων, μια νοοτροπία που κληρονομούν από τους ενήλικες, εξαιτίας του πελατειακού συστήματος που κυριαρχεί μεταξύ αυτών και των πολιτικών….»


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου