Συμμετέχουμε ενεργά στην προβολή των αξιών του κοινοβουλευτισμού και της πολιτικής δημοκρατίας στην Ευρώπη

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021

FAST FASHION (Γρήγορη Μόδα)

 

Το βίντεο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος School Ambassadors 2020-21 και τον βασικό στόχο για Πράσινη Ευρώπη από την μαθήτρια της Β΄λυκείου Μυρτώ Πανιέρη, με την καθοδήγηση και εμψύχωση της Senior Ambassador εκπαιδευτικού Μαρίας Χατζηγεωργίου, οικονομολόγου ΠΕ80.

Στον κόσμο της μόδας, οι τάσεις εναλλάσσονται ολοένα και γρηγορότερα: στα ρούχα, στα παπούτσια, στα αξεσουάρ. Τα κύρια χαρακτηριστικά αυτών των ενδυμάτων, υποδημάτων ή αξεσουάρ είναι τα φθηνά υλικά που χρησιμοποιούνται από φθηνά εργατικά χέρια με χαμηλό κόστος, χαμηλές τιμές προς πώληση αλλά όπως προκύπτει από έρευνες, μεγάλα κέρδη για τα καταστήματα.

Φυσικά, εξαιτίας των υλικών που χρησιμοποιούνται κατά την παραγωγή, υπάρχουν επιπτώσεις και στο περιβάλλον αλλά και στην υγεία του ανθρώπου.

Εμείς, ως καταναλωτές, μπορούμε να συμβάλλουμε στη μείωση των αρνητικών αυτού του φαινομένου; Όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε ώστε τα αρνητικά της οικονομικής «Γρήγορης Μόδας» να μετατραπούν σε θετικά στοιχεία μίας περισσότερο «Βιώσιμης Μόδας». Αρκεί ελάχιστη προσπάθεια από τον καθένα μας ώστε να υπάρξει μία ουσιαστική αλλαγή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου